sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Haruni ja kesäleinikki

Toukokuun alussa valmistui Haruni-huivi, jonka lähetin äidille äitienpäivälahjaksi. Tätä huivia (ja varsinkin se 17 sivuista ohjetta) pääsivät ihmettelemään myös treenikaverit, joille en ole ihan hurjasti mainostanut neulontaharrastustani.

Valokuva0080Malli: Haruni (Emily Ross)

Lanka: Ohut Pirkkalanka, harmaa n. 125 g

Puikot: 3,25 mm Addit

Virkkuukoukku 1,50 mm

Valokuva0083

Viilikset: Åtsihuivi-innostus tuntuu palanneen, tässä huivissa on tarpeeksi haastetta, mutta myös enemmän tasaista neuletta kuin esim. Sagitaria-huivissa (jota en saanut valmiiksi sen “reikäisyyden” vuoksi, vika ehdottomasti kutojassa!). B-kaavion isot lehdet ovat erittäin kauniita ja virkkuukoukkupäättely oli ehdottomasti kokeilun arvoinen.

Tammikuussa ostin Neulemaailma Nordiasta itselleni uutta lankatuttavuutta, Hjertegarnin Blend Bamboota. Kevään tullessa pehmeät langat alkoivat huudella kaapista ja valitsin malliksi Buttercupin.

Valokuva0148

Malli: Buttercup (Heidi Kirrmaier)

Koko: M

Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo, 256 g

Puikot: 2,50 mm, 2,75 m ja 3,00 mm

Valokuva0143

Viilikset: Malli on ihana ja helppo seurata. Voisin tehdä uudestaan, hieman talvisemman version esimerkiksi Dropsin Alpacasta. Näin kuitenkin Blend Bamboosta tehtynä parikinversiota ja päätin kokeilla. Kaula-aukosta uhkasi tulla kovin iso, joten poimin summittaisesti vähän vähemmän silmukoita kuin ohjeessa ja neuloin useamman kierroksen. En tainnut tehdä muita muutoksia ohjeeseen. Neuletiheyteni oli hieman pielessä, joten M-koon pusero ei ole ihan niin tilava kuin ohjeessa, mutta mulle se sopii oikein hyvin!

Ravelryn Lankalaatikko-ryhmässä on meneillään Neulo kesäneule kirjahyllystä- tempaus, jossa osallistujat neulovat varastolangoistaan valitsemansa neuleen ohjeesta, joka neulojalla on ollut hallussaan jo jonkin aikaa. Itse osallistun sekä aiemmin keskeneräisellä että uudella neuleella. Vanha neule on Harvest Cardigan, jonka aloitin maaliskuussa. Tällä hetkellä valmiina on yksi hiha ja toisessa olen jo olkapään kavennuksissa. Pääsen siis pian aloittamaan vartalo-osan neulomisen ja ihmettelemään “steekausta”.

IMG_0015 Uutta aloitusta varten teen parhaillaan testineuloksia Colourmartin pellavasilkistä, joka ei aina tunnu puhuvan kanssani samaa kieltä ja on itsepäinen. Monet ovat kommentoinee tästä langasta, että se vetää vinoon sileänä neuleena, joten suunnittelen käyttäväni jotain pitsineuletta. Samoin lanka tuntuu pitävän neulekäsialaani ihan pilkkanaan ja minun pitää ilmeisesti taistella kokonainen pusero/ toppi 2,5 mm puikoilla. Tavoitteeni on kuitenkin saada neule valmiiksi ennen kesälomaa – toivottavasti pääsen pitämään uutta toppiani etelän lämmössä…

Jatkankin taistelua!

-H-

2 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Kauniita ja taidokkaita neuleita siun sivuillasi. =)

*tää tykästyi*

Hanski84 kirjoitti...

Hei Una! Kiitos kommentistasi ja tervetuloa :)