tiistai 29. kesäkuuta 2010

Lanka tuli taloon

Mies on viikon poissa, joten suuntasin töiden jälkeen LankaMaailma Nordian alennusmyyntiin. Ja kuten yleensä alennusmyynneissä, ostin kaikkea muuta paitsi ale-hintaisia tuotteita…

Varusteita:

IMG_0026

Kaksi kierrosmittaria – nykyinen ainokainen ei ole pitkään aikaan riittänyt kaikkiin kesken olevin töihin.. Uusia puikkostoppareita – edellisistä kaksi on jo hukassa. Ja ihan ilman syytä (tai no, syy kyllä keksitään..) KnitPron lyhyet irtopäät 40 cm pyöröllä neulomiseen.

Lankaa:

IMG_0027

1 kg säkki Gjestalin Jannea. Pitkä villatakki?! 6 kerää Hjertegarnin Blend Bamboota – tykkäsin erittäin paljon edellisestä satsista, joten tämäkin päässee puikoille hyvinkin pian. Lisäksi sain kaksi kerää yllätyslankaa.

Jotain on valmiina, vaaleanpunaisella linjalla jatketaan:

IMG_0021

Malli: Annis ( Susanna IC, Knitty kesäyllätys 2010)

Lanka: Colourmart Linen/Silk 8/20NM Heavy DK Weight, väri Lilac, 121 grammaa (pellava-silkkiä)

Puikot: 6mm ja 5mm

IMG_0024

Viilikset: Ihana kesäneule ja valmistui superäkkiä (6 päivässä jos ei lasketa päättelemisen ja pingottamisen välistä aikaa mukaan). Nyppyjä oli ikävä tehdä (nurjalla puolella 7s nurin yhteen, huh) mutta näyttävät kyllä todella kivoilta valmiissa huivissa.

Colourmartin langat on tarkoitettu alunperin teolliseen käyttöön (korjatkaa jos olen väärässä, näin ymmärrän heidän nettisivuiltaan) joten ne on öljytty. Osittain öljyn vuoksi monet, varsinkin tummat langat “ylivärjätään” jolloin neuletta ensimmäisiä kertoja pestessä langasta lähtee usein runsaasti väriä. Lisäksi pellavakuidun ominaisuus on, että se on aluksi aika jäykkää ja kovaa. Neuloessa en huomannut, eikä lanka tuntunut myöskään samalla tavalla öljytyltä kuin muut tähän asti kokeilemani langat. Pesun ja pingotuksen jälkeen lanka kuitenkin jäykistyi. Luotan kuitenkin siihen, että pidon myötä huivi pehmenee. Nytkään se ei tunnu karhealta.

Kesken on Lotus Blossom-toppi, jolla on valmistumiseen armonaikaa alle kaksi viikkoa, koska olen päättänyt saada sen valmiiksi ennen lomaa! Lupaavalta näyttää:

IMG_0018

Toivottavasti kelit pysyvät edelleen yhtä syleilevinä kuin nyt vielä muutaman viikon – vaikka ollaan me tilattu loma-ajaksi ainakin viikko takuuhellettä.;)

Ei kommentteja: