sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Tyhjän potkaisu

Potkaistaan tämä blogi jälleen henkiin – ainakin hetkeksi. Joulukuun jälkeen on onneksi valmistunut jo useita neuletöitä, niin isoja kuin pieniä. Jouluksi sain tehtyä sukat isälle ja äidille ja lapaset siskolle. Kuvia löytyy Ravelrystä.

Joulun aikaan löysin myös takaisin äänikirjojen maailmaan. Ensin LibriVoxin vapaaehtoislukijoiden ja sittemmin ammattilukijoiden avustamana. Lempparini ovat tähän mennessä olleet englanninkieliset nauhoitukset Diana Gabaldonin Outlander-sarjasta, lukijana Davina Porter, sekä J.K. Rowlingin Harry Potterit, lukijana Stephen Fry (vau!). Neulominen ja työ-/treenimatka sujuvat mukavasti. Äänikirjojen tahtiin ovat syntyneet mm. Cecile Pullover (Jean M. Auel: Maan lapset-sarja)

Valokuva0044 Malli: Cecile Pullover (Mathew Gnagy, Knitscene Fall 2009)

Lanka: Kilafors Superwash, 16 kerää kaksinkertaisena

Puikot: 3,25 mm KnitPro-pyöröt

Mietteet: Edellinen koko olisi todennäköisesti riittänyt, mutta poikittain neulottuna tämän projektin kokoa oli vaikea arvioida. Tykkäsin kovasti palmikoista ja erikoisista kavennuksista ja lisäyksistä jotka muodostivat tämän puseron. Harmi vain, että juuri kun sain neuleen valmiiksi (20. helmikuuta 2010) ilmat lämpenivät..

Välityönä saman kirjan tahdissa jo tammikuussa valmistui pipo:

100_1887 Malli: Omasta päästä

Lanka: Schoeller + Stahl Limbo Color 1 kerä

Virkkuukoukku: 3 mm

Mietteet/ muuta: Kukkaan meni lankoja Kilafors Superwash (harmaa) sekä Raggegarn Maskivaskbar (punainen). Valmistui jo tammikuussa ja on ollut ihan liian ohut pidettäväksi vielä. Pipon virkkaamiseen meni ehkä noin kaksi tuntia..

Olympialaisten aikaan kuuntelin muistaakseni Harry Potteria ja valmistin seuraavan setin:

Valokuva0034

Malli: Citron Scarf (Hillary Smith Callis, Knitty Winter 2009)

Lanka: Virolainen 100% villa

Puikot: 3,00 mm KnitPro-pyöröt

Mietteet: Ihana! Huivi oli nopea neuloa ja sain sen avulla oman “huivimojoni” takaisin. Lankaa jäi vielä saman verran jäljelle kuin mitä käytin huiviini, mutta en tiedä vielä mitä teen lopulla.

Huivin kaveriksi:

Valokuva0041 Malli: Selbu Modern (Kate Gagnon Osborn, Kelbourne Woolens)

Lanka: Garnstudio Drops Alpaca, turkoosi ja musta yhteensä n. 50 g

Puikot: 3,5 mm pyörö ja sukkapuikot.

Mietteet: Lämmin ja ihana. Myssy jäi enemmän pipo- kuin baskerimalliseksi, koska meillä ei ole tarpeeksi isoja lautasia venyttämään tällaisia hattuja. Tykkään kumminkin todella, todella paljon. Lankaa jäi vielä kumpaakin väriä sen verran paljon, että saisin vielä toisen myssyn jossa värit päin vastoin.

Valokuva0039

Harry Pottereiden jälkeen siirryinkin sitten Diana Gabaldonin maailmaan ja ihastuin Jamieen todella (kirjasarjan miespäähenkilö..). Tykkäsin hänestä kyllä jo “ensilukemalla” kun luin kirjat itse, mutta jotenkin ääneen lausuttuna muriseva skottiaksentti on vain niin ihana.. No, näitä kirjoja kuunnellessa valmistuivat:

Valokuva0062Malli: Juno Regina (Miriam L. Felton, Knitty Fall 2007)

Lanka: Pirkanmaan kotityön Ohut Pirkkalanka

Puikot: 3,5 mm Addi-pyöröt

Mietteet: Tuskien taival ja lopussa seisoo todellinen kiitos! Aivan ihana huivi. Höyrytin pitsin auki silitysraudalla, koska kotoa ei löydy tarpeeksi pitkää alustaa.. Pitsi avautui ja neule pehmeni aivan eri tavalla kuin “pelkästään” pingottamalla. Ja tätä lankaa jäi vieläkin!!

Vaihdoin välillä Stephanie Meyersiin (öh, Twilight-sarja…) ja seuraavaa hyppäsi puikoilta:

Valokuva0067Malli: Denmark (Nancy Bush, Knitting on the Road)

Lanka Gjestal Maija 1,5 kerää

Puikot: 3,00 mm sukkapuikot

Mietteet: Ihan kivat sukat, tarvitsin uusia sukkia itselleni. Lanka tuntui kovin karkealta, mutta kestänee sukissa oikein hyvin. Jatkossa tiedän, että omiin sukkiini riittää kerä/sukka niin saan hyvän mittaiset varret.

Twilght-maailmasta palasin Outlanderin pariin ja “kutaisin” pääsiäisen kuuniaksi myssyn:

Valokuva0078 Malli: Fountain Hat (Katie Himmelberg, Knitting Daily free patterns)

Lanka: Pirkanmaan kotityön Ohut Pirkkalanka kaksinkertaisena, n. 50 g

Puikot: 3,25 mm pyörö ja 3,5 mm sukkapuikot.

Mietteet: Jätin yhden mallikerran pois ja tein kavennukset joka kerroksella. Myssystä tuli isompi kuin ohjeessa, mutta se ei tahtia haittaa. Varmasti lämmin huolimatta “tuuletusrei’istä”. Ja lankaa jäi VIELÄKIN! Settiin tulee siis myös lapaset..

Lisäksi Asuinkumppanin korvia lämmittämään on valmistunut kaksi pipoa:

100_1884Malli: Turn a square (Jared Flood / Brooklyntweed)

Lanka: Katia Alpaca Andes kumpaakin väriä yhteensä kerällinen

Puikot: 3,5 mm, 3,00 mm sukkapuikot

Mietteet: Käyttäjä on kommentoinut pipoja lämpimiksi, mutta mustapohjainen on kuulemma vähän liian lyhyt. Ruskea on parempi.

Vuosi 2010 on siis neuleiden puolesta alkanut erittäin tuotteliaasti. Tällä hetkellä (aktiivisesti) kesken on kahdet sukat sekä yksi neuletakki (Colourmartin merinosilkistä, ah mitä lankaa!).

Toivotan kaikille mukavaa Pääsiäistä (Ja Helatorstaita, Vappua, Helluntaita ja Juhannusta!)

-H-

Ei kommentteja: