sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Syksyn kuvakavalkadi

Tässä jumbokirjoituksessa viimein kuvakavalkadi syksyn aikana valmistuneista neuleista. Neulomiselle ei tahdo löytyä kunnolla aikaa, saati bloggaamiselle ja valokuville. Onneksi parina edellisenä viikonloppuna on ollut aikaa ja tänään vielä päättelykeiju tuli kylään ja kmerakin löytyi tuolta projektikasseista. Näistäkin lisää kuvia Ravelryn puolella sekä Flickrissä.



Novitan palmikkotunika valmistui jo syyskuussa, mutta viimeiset, ompelusta jääneet langanpäät päättelin siis vasta tänään. Päättely on jäänyt odottamaan, koska alunperin tunika tuntui liian isolta. Ei ilmeisesti enää, koska edelleen aamullisen kuvaushetken jälkeen istun sohvalla uusi tunika päällä. Toivottavasti tulee pidettyä myös muualla kuin kotona. Ihan kiva, vaikka lanka tuntuukin käteen kovin muoviselta.



Novitan Naisen palmikkotunika (rav.link) (Novita Syksy 2009)
Lanka: Novita Rose Mohair (65 % akryyli, 35% mohair) , n. 200 g
Puikot: 5 mm pyöröt




Heather Hoodie Vest syksyn Knitscenestä valmistui lokakuun aikana, karvoineen päivineen. Työ lepäili aina välillä kun hermostuin langa karvaisuuteen – sain jopa kasvoni välillä kovasti finneille sen takia. Ilmeisesti pahin höttö, jota langasta lähtee on akryyliä, vaikka langassa käytetyt luonnonkuidustkin ovat yleensä kovasti karvanlähtöön taipuvia.




Heather Hoodie Vest (rav.link) (Knitscene Fall 2009)
Lanka Novita Polaris (Akryyli, mohair ja alpakka) n. 700 g
Puikot: 6 mm pyöröt

Ohjetta oli miellyttävä seurata ja palmikoissa on kyllä kieltämättä Sitä Jotakin; työstä näkee nopeasti, kuinka se etenee ja kuinka palmikkokuviot muotoutuvat. Enää pitää keksiä, mitä yli jääneelle langalle pitäisi tehdä... Sitä on tuolla kaapin kätköissä vielä (muistaaksen) pari kokonaista kerää ja yksi keskeneräinen.

Lisäksi talvea varten valmistui pari ”yhden illan juttua”. MarioMyssy Jatan ohjeella ja ns. omasta päästä kauluri.



Mario Myssy (rav.link) (Jatta Soheltaa-blogi) ja Old Shale-kauluri
Lanka Shoeller + Stahl Elfin Color
Puikot: Myssyssä 5 mm sukkapuikot ja kaulurissa 4,5 mm pyöröpuikko

Myssy syntyi todella nopeasti ja ohje oli kaikessa yksinkertaisuudessaan ihana ja selkeä. Tällä ohjeella teen varmasti vielä useammankin myssykän. Old Shale-mallineuleen otin Mary Webbin ”Knitting Stitches”-kirjasta joka on ollut käyttämättä hyllyssäni jo muutaman vuoden.

Kaikissa näissä projekteissa on jotenkin ajatuksena lankavaraston pienentäminen. Varastoa on meinaan kertynyt niin, ettei tänne meidän matalaan majaan meinaa enää mahtua. Täysin varaston pienentäminen onnistui huppariliivin kanssa, koska lanka oli muhinut kaapissani vuoden päivät ennen ”loppusijoitusta”. Elfin Coloria ostin keväällä Soukan Menita Outletista ja tilasin nyt syksyllä kerällisen lisää (Titityyltä) kun keksin viimein, mihin käyttäisin sitä (ja nyt sitä on edelleen puoli kerää...). Vaaleanpunaista Rose Mohairia ostin kesällä ihan tämä projekti mielessäni joten se ei ehkä ole varastossani käynytkään... Lankavaraston pienentyminen ei vain ota onnistuakseen, kun jälleen on tulossa lisää lankaa... Poppelilla oli alkuviikosta synttärit ja sieltä tilasin hyvään kotiin paitalangat ja 1,5 mm virkkuukoukun ja ohutta virkkauslankaa. (Paidalle on jo suunnitelma ja virkkuuvälineet ensi kesää ja virkkausinnostusta varten.)

Puikoilla tällä hetkellä laiskasti etenevä Juno Regina-huivi (rav.link) Ohuesta Pirkkalangasta sekä Trellis and Vine Pullover (IK Fall 2009) Anttilan Silke Twedistä (ihanaa lankaa!).

Kiitos kun jaksoit loppuun asti! Toivottavasti taas pian uutta esiteltävää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Saanko ohjeet tuohon vaaleanpunaiseen tunikaan? Kyseleepi isosisko