lauantai 22. elokuuta 2009

Alkuja

Elokuu on aina tuntunut mielestäni uudelta alulta. Joskus se tarkoitti uuden kouluvuoden alkua, uuden vuodenajan pikkuhiljaista alkamista, iltojen hämärtymistä. Nyt tänä vuonna se on tarkoittanut uuden neulenälän syttymistä. Kädet tuntuvat tyhjiltä ilman neuletta kädessä. Uusia neuletuulia tulvii ovista ja ikkunoista sekä tietokoneen ruudulta.

Elokuussa olen saattanut yhden ison työn ompelua vaille valmiiksi (Novitan palmikkotunika minulle) sekä kaksi pientä tilaustyötä valmiiksi – toisen olen jopa luovuttanut jo uudelle omistajalleen. Nämä is siskonpoikien sukat. Uusi tilaus tehty jotta lapsukaiset saisivat kevääksikin sopivat sukat, toivottavasti joulutonttu jaksaa tikuttaa tummia sukkia!

Uusia neulealoituksia ovat Miriam L. Feltonin Juno Regina-huivi (Knitty, Fall 2007) Pirkanmaan kotityön Ohuesta Pirkkalangasta. Lanka on ”jämiä” Thermalista vuodelta 2007-2008. ”Jämiä” lainausmerkeissä, koska kaksikokonaista vyyhtiä tuskin on perinteinen jämänöttönen, hihi.. On mukava neuloa vaihteeksi pitsiä, vaikkakin välillä tekee hankaluuksia saada kerrosten lopussa oikea määrä silmukoita puikoille (osansa tekevät myös liian jännittävät suomalaisten MM-kisakoitokset!). Mutta piakkoin olen jo keskiosiossa, jolloin pystynen ottamaan neuleen vaikka työmatkoille bussiin. Aloittelin tätä Espoon neuletapaamisessa, jossa olin toista kertaa. Saanen tulla vielä kolmannenkin kerran paialle? :)



Toinen uusi työ on Heather Hoodie Vest (Knitscene Fall Session 2009, Debbie O'Neill) valkoista Novitan Polaris-kampanjalangasta. Lanka odotti aikansa oikeaa projektia ja nyt pääin käyttää sen pois kuleksimasta. Alunperin siitä piti tulla jo viime syksynä Teva Durhamin suunnittelema New Pea Coat (IK Fall 2008), mutta en saanut oikeaa tiheyttä ja into loppui kesken. Polaris on akryyli-mohair-alpakkasekoitetta joka jättää jälkeensä runsaasti karvaa. Toivotaan että pesun jälkeen tämä ominaisuus edes hieman laantuu. Ohjetta on miellyttävää neuloa, tällä hetkellä takana kaksi kokonaista mallikertaa takakappaleesta.




Vielä yksi uusi aloitus minulla on mielessäni, nimittäin mie Haluan syksyn Knitscene-lehdestä myös Mathew Gnagyn suunnitteleman Cecile Pulloverin, ihan sen mielenkiinstoisen rakenteen vuoksi. Cecile neulotaan kahtea kappaleena sivusuunnassa/ poikittain. Yritän vain saada jotain ensin valmiiksi ennen kuin aloitan vielä yhden projektin jotta kaikki eivät jäisi uinumaan... Tämän kertaisessa IK:ssa (Fall 2009) oli myös monta mielenkiintoista neuletta, kärjessä mielessäni Rosamund's Cardigan, jossa kaksipuoleinen palmikko etukappaleiden reunassa. Sekä Knitscene että IK ovat kummatkin täynnä naminami-silmänruokaa. Mikä minulta puuttuu, on neulomisaika...

Suomalaisia lehtiä en ole kuin silmäillyt lehtipsteissä, mutta ehkä ihan hyvä, niistä voisi löytyä lisää houkutuksia. :) Tämän kuun ajan olen jopa pysynyt olemaan ihan hyvin lankalakossa. Mutta en kokonaan. Kävimme siskon kanssa siskomatkalla Tallinnassa viime viikonloppuna ja sieltä löysin Pronksi-lankakaupan (en osaa kirjoittaa eestinkielistä nimeä, mutta se on siinä mtkalla Virukeskuksesta Vanhaan kaupunkiin, samassa rakennuksessa ivan keramiikkakaupan kanssa). Sieltä ostin noin 300g vironvillaa. Yhden liukuvärjätyn vyyhdin ja yhden kerän ihanaa turkoosin-indigon väliltä olevaa lankaa. Niille keksin kyllä vielä jotain pitsistä enkä jätä ”happanemaan” lankakaappiin.

Loppuun vielä maailman rumin jättiläisisoäidinneliö. Tämän olen aloittanut ilmeisesti jo toista vuotta sitten Opal.kerän jämistä. Aion tähän käyttää varastoitani löytyviä sukkalanganloppuja ja Novitan Nallea. Koukku 2,5 mm. Jämäpeitto tästä on tulossa, katsotaan nyt jaksanko tehdä siitä ihan aikuisen torkkupeiton vai pitääkö etsiä lähipiiristä joku pienempi henkilö joka voisi sitä käyttää... Mukavaa loppukuuta!

Ei kommentteja: