perjantai 31. heinäkuuta 2009

Kesästä ja lomasta – ja ehkä vähän langastakin

Huh, pitkä juttu tulossa... Toivottavasti kestätte!

Lomapäivä 11/12 menossa ja kääntymässä hyvää vauhtia iltaa päin. Viime kesänä (muistaakseni) olen surkutellut kummitädilleni, etten oikastaan tiedä, mitä se kesäloma on. Tällä kesäreissulla törmäsin kummitätiin kauppareissulla ja hän sitten kysyi, joko tiedän mitä kesäloma on!

Tiedän!

Se on mansikoita, aurinkoa, herneitä ja lankaa. Neulomista ja Gilmoren tyttöjen viides tuotantokausi DVD:llä! Harry Potterin kuudes (Wikipedia-linkki)(ilmaiseksi... Käytiin katsomassa heilan kanssa myös Brüno (IMBD), joka lopui kesken kaiken kelan katkeamiseen ja saatiin keskeytysliput. Ai juu, ja hellu tarjosi tämän pätkän, joten lounas, kakku ja raina oli kaikki ilmaisia mulle :P)

Loman aikana olen ollut sekä sallituilla että luvattomilla lankaostoksilla. Ravelryn Lankalaatikko-ryhmän lankavarastonkevennyssääntöihinihän (huh mikä sana!) kuuluu, että saan ostaa lankaa vain palkkapäivänä tai suunnattoman henkisen paineen alaisena. Noh.



Sallitut (Annetut lankalinkit Ravelryn lankasivuille):

-Kaksi vyyhtiä Ohutta Pirkkalankaa
-Kerä Noro Kureyon Sockia
-Vyyhti Mondialin Merino Fineä (joka Ravelryssä muuten on merkitty lopetetuksi.. hmm..)

Suunnitelmia niille ei kyllä oikeastaan ole... Paitsi Noron sukkislangasta sukat Mulle ja muista pitsihuivit.

Ja ne luvattomilta teiltä hankitut:

-10 kerää á 50 g/ 120 m Anttilan Silke Tweediä punaisena. Suunnitelma, on ehkä, kai.
1 kerä ns. Vanhaa Novitan Nallea (150 g kerä) mustana, alennuksesta. Ei suunnitelmaa, mutta tartteeko (no kai se pitäs..)

Tällä hetkellä kesken on tilaussukat vanhemalle siskonpojalle Nallesta – helppo tehdä, malli ja väri tullut tilaajalta, samoin lanka. Ja jalan koko ilmeisesti noin 38 joten voin sovittaakin välillä. Juuri eilen sain valmiiksi toisen siskonpojan sukat, koko kapea 34, lanka sama. Vielä samaa sarjaa yhdet miesten sukat kokoa 43. Pitää kutoa nopsaan pois alta, sillä laivastonsininen on mustalle sukua ja sattuu silmiin kun alkaa illat pimetä. Vielä viikonlopun ajan sukkien ja minun seurassa viihtyy myös Greyn Anatomian toisen tuotantokauden jaksot DVD:llä (juu, ne tulee just telkkarista uusintana... mutta vain jakso päivässä!)



Itselle on kesken Neulottu naisen palmikotunika uusimmasta Novita-lehdestä (syksy 2009). Ohjeen otin Novitan sivuilta netistä, joten en tiedä mikä ohjeen numero on lehdessä. Takakappale on jo valmiina ja etukappaleen helmaa noin 26 senttiä. Takakappale kutoutui joutuisasti kesälomareissulla (junalla anoppilaan, sieltä kotikotiin ja sieltä omaan kotiin). Mutta oli kuuma. Valtion Rautatiet eivät ilmastoinnin kannalta ole välttämättä se paras menopeli neulomiseen, ainakaan tavalliset pikajunat, IC ja Pendolinot ovat sitten eri juttu. Vaikka niissä on kovat penkit..



Lisäksi itselle sukat JärboGarnin Mellanraggista. Puna-vaalearaitaista itseraidoittuvaa lankaa, koostumus 75%/25%. Kivaa lankaa, nopeeta puikoilla. Lisää pitänee hankkia jos sukkia pitää tehdä.



Sitten on jäähyläisiä joiden kohtaloa mietitään. Kaivelin muuton ansiosta tarkemmin lankavarastoja ja laskin - yksittäiset lankalaadut kerittäin. En uskaltanu vielä ynnätä kaikkia yhteen ja vaakaa ei ole joten ihan tarkkaa metri- tai kilolukemaa ei saa tällä hetkellä. Kammottava tunne. Kaksi isoa IKEAn kotilaatikkoa täynnä. No melkein. Mutta ne on tosi isoja, ainakin sen 31 l kukainenkin.

Syksyn aikana toivon tuottavani sieltä ainakin yhden paksun villatakin, ohuemman villpaidan ja pitsihuivin. Mutta jos lankojen säilytyksessä on ongelmaa, niin on kyllä kohta myös neuleiden säilyttämisessä. Ja mietin myös, tarvitsenko kaikkia jo tähän asti tekemiäni ja tällä hetkellä himoitsemiani neuleita. Sukat, lapaset, pipot ja huivit ovat ihan päivittäistä käyttötavaraa ja kuluvat, joten pidän niiden kutomista ihan suotavana. Niitä voi tehdä myös pyynnöstä/ tilauksesta itai lahjaksi (ja toivottavasti myös saaja osaa arvostaa saamaansa lopputuotetta.

Neulepusero tai -takki on sitten eri juttu. Vasta tänä kesänä olen oikeasti pitänyt tekemiäni kesäneuleita (toppeja, neuletakkia..) ja huomannut että ne ovat mukavia yllä. Icarus on ollut töissä käytössä talvella ja välillä myös kesällä, koska toimistolla on kylmä! Isommat neuleet ovat viimeisen vuoden aikana jääneet muuten hävettävän vähälle pidolle, koska ne eivät ole tuntuneet tarpeeksi ”siisteiltä” töihin, eivätkä ole tulleet mieleen vapaa-ajalla (hmm... tyylikysymys, siis?). Niiden säilyttäminen vaatii myös mielestäni kaapista hyllytilaa, koska en halua neuleen sinkuvan (eli venyvän...). (Ja hyllytila on se, mitä meidän taloudessa ei tällä hetkellä liiemmälti ole. Kaksi urheilua harrastavaa ihmistä lyö hynttyyt yhteen, yksi kaappi vaaditaan ehdottomasti kenkien hanskojen, take- ja sählyvarusteiden sälyttämiseen, jotta koko talo ei haisisi treenisalilta.)

Miten Te säilytätte neuleita?

Ei kommentteja: