sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vuoden vikat ja ekat

Vuosi vaihtui ja juuri ennen vuoden  loppua sain valmiiksi koko syksyn mittaisen neuletakkiprojektin.

005

Malli: Tangled Yoke Cardigan (Eunny Jang, Interweave Knits Fall 2007)

Lanka: Garnstudion Drops Silke Tweed (lopetettu, nyyh) 340 g

Puikot: 2,5 mm ja 3,00 mm

006

Fiilikset: Malli on todella kiva ja ainoat muutokset mitä tein, olivat pidemmät hihat, kainalossa kolmen puikon päättely ja vähemmän silmukoita nappilistoissa (joiden päättelyyn en ole ihan täysin tyytyväinen).

011

Napit (9 kpl) ostin Neuletikistä Tapiolasta. Ihastuin ikihyviksi näihin naamionmallisiin nappeihin ja ne sopivat mielestäni oikein hyvin neuleen väriin ja “rustiikkiseen” ulkonäköön.

Minulle harmittaa todella tuon langan lopettaminen. Garnstudio on mainostanut lankaa “yhtenä suosituimmista klassikoistaan” – miksi se sitten pitää lopettaa?! Lanka tuntui aluksi hieman karhealta ja jäykältä, mutta pehmeni sitä myötä kun kerä pieneni. Parasta langassa oli sen hienoinen huopuvuus – lankaa pystyi jatkamaan helposti, joten pääteltävät langanpäät jäivät ehdottomaan minimiin.

Vuoden ensimmäinen neule onkin vielä pidemmän prosessin tulos:

001

Malli: raidalliset polvisukat, “Norosukat” (Ei varsinaista mallia, vaan inspiraatiota useilta eri neulojilta ja bloggaajilta ympäri internettiä. Älkää ampuko).

Langat: Noro Kureyon Sock (S180) ja Sandnes Garn Mini Palett, yht. 78 g

Puikot 2,5 mm

Fiilikset: Ihan perussukka, kahden kerroksen raidat. Silmukkamäärät ja lisäysten/ kavennusten paikat arvailin itse työn edetessä. Näissä meni yli vuosi, jotenkin välillä kyllästytti ja langat menivät solmuun. Nyt kuitenkin on hyvä mieli sukista, kun ne valmistuivat. Lisääkin vastaavia sukkia joko tavallisina nilkkasukkina tai polvisukkina voisi tehdä.

Onnellista Vuotta 2011!

-H-

Ei kommentteja: