lauantai 28. elokuuta 2010

Vanhat sukat ja Sukkasato 2010

Loma loppui jo kuukausi sitten (?!?!) ja arki on pikku hiljaa pyörähtänyt käyntiin todenteolla kun Taekwon-Do-hommissakin aletaan pääsemään jo arkirutiineihin. Lomalla, ihan heinäkuun viimeisenä päivänä valmistuivat Miehentekeleen sukat:

IMG_0120Malli: Gentleman’s sock with Lozenge pattern (Nancy Bush: Knitting Vintage Socks)

Lanka: Schoppel-Wolle Zauberball

Puikot 2,5 mm bambut

Menekki 74 g

Fiilikset: kyllä se tuntuu niistä tykkäävän. Malli oli kiva ja käytän sitä varmasti myös muihin sukkiin. Modasin sen verran että vähensin silmukoita ja ohjeesta poiketen tein joustimen 2O2N ohjeessa mainitun sijasta. Langasta en itsessään välittänyt kamalasti. Värivaihtelut ovat kivoja ja tässä vihreässä myös suhteellisen pitkiä, mutta langan pinta on hieman “höttöinen”. Jotain muuta kuin sukkia voisin kuvitella neulovani jatkossa tästä langasta.

Syksyn tullen on muutenkin hyvä alkaa neulomaan enemmän sukkia. Ilmoittauduinkin mukaan Sukkasato2010-tempaukseen. Neulon itse sukkia alablogissa Sukkasadon Perunalaari nimimerkillä Hanski84. Vielä pitää tutustua tarkemmin kirjoitusohjeisiin etten möhli sitten kun tosipaikka tulee. Olen mukana tempauksessa ensimmäistä kertaa ja toivon saavani aikaiseksi muutaman sukat joulua varten. Sukkasatoa kerätään tänä vuonna 1.9.-31.10.2010.

Sukkasatoon valmistauduin hankkimalla kerijälaitteen ja vyyhdinpuut. Eilen pääsin töiden jälkeen vihdoin kokeilemaan välineiden käyttöä ja kyllä olen tyytyväinen. Nopeasti saa napakanoloisia sisältä purkautuvia keriä aikaiseksi eikä käsivarsia ala särkeä kuten ihan kokonaan käsi-jalkapelillä tehtäessä. Vanha tyylini oli istua sohvalle ja laittaa vyyhti jalkaterien ympärille ja sieltä miten kuten keriä lanka kerälle.

Keskiviikkoon asti teroittelen sukkapuikkoja suunnittelen mistä mitäkin neulon ja kenelle.

Ei kommentteja: