sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Elonmerkkejä - Signs of Life

Täällä ollaan edelleen. Miksi tuntuu, kuin aloittaisin useammankin blogimerkinnänä juuri näillä sanoilla – tai että hengissä ollaan... Omalle blogille ei vain ehdi samalla tavalla kuin haluaisi, saati sitten kuvaamaan keskeneräisiä tai valmiita tuotoksia. Tälle vuodelle ei olekaan tammikuun Helmikuutakin ja pöllöpipan jälkeen valmistunut kuin pari neuletta. Toiset ovat synttärilapaset elämäni uudelle ihmiselle, heti helmikuun alkuun ja toinen esitellään seuraavaksi.


Malli: Firefly Mobius (Sharon Shoji), Knitscene fall 2007
(Ravel it!)

Lanka: Novita Rose Mohair, kevään vihreä ja talvenvihreä, kumpaakin n. 2 kerää

Koko 34-38

Puikot: 6 mm suorat puikot

Kommentit: Ihanan helppo, aivoton malli. Ainoa huono puoli tätä neuloessa oli juuri nuo puikot. 6 mm suorat muovipuikot, mitä ihmettä mie oikein ajattelin?? Tämä oli mulla lähinnä viikonloppuneuleena ja puikot tökki aika ja joka paikkaan. Puikkovarastoja tutkiessa huomasin, ettei mulla edes ole 6 mm pyöröpuikkoja, 7 mm puikkoja on sitten useammatkin. Liivihärpäke valmistui jo helmikuun puolella, mutta kuvaaminen on odottanut valkoisen trikooraglanin valmistumista. Sen sain tehtyä pari viikkoa takaperin, kun aloin kokeilemaan syksyllä ostamaani käytettyä saumuria.


Olen pitänyt möbiusta mustan trikoopaidan ja valkoisen kauluspaidan kanssa ja tykkään. Tämä on töihin erittäin hyvä lisä kylmillä keleillä – silloin meinaan työhuoneeni on kuin pakastin johtuen ihmeellisistä ilmastointijärjestelyistä (ja siitä että työhuoneeni on entinen varasto joka on jaettu kahdelle henkilölle työpisteiksi. Toinen sai lämmityksen ja otinen ilmastoinnin.. hmmm..). Olisin voinut kyllä neuloa tämän myös lankasuosituksen mukaisilla 5 mm puikoilla, sillä nyt käytössä liivi on vähän venähtänyt.

Aktiivisesti keskeneräisiä töitä mulla on tällä hetkellä kaksi. Skottische Kilt hose Nancy Bushin Folk Socksista – ilmoittauduin niillä jo Ravelryssä meneillään olevaan NB Socks KALiin. Toinen on valmiina, toisessa mennään jo viimeisissä pohjekavennuksissa. Pääsiäinen auttoi näid edistymistä mahtavasti, sillä kävi kotipuolessa. Junalla. Yöjunassa istuen sinne ja päiväjunassa takaisin. Onneksi Ouluun asti oli seuraa, muuten en olis jaksanu kuluttaa varsinkaan Pendolinon penkkiä 2. pääsiäispäivänä.


Lisäksi aloitin uusimmasta Knittystä Decimal-neuletakkia. Lankana Menitan Soukan myymälän alennuksessa ollutta violettia Novitan Bambua (vm. -08). Toivottavasti lanka riittää!! Malli on helppo, joskaan ei aivoton ja käy seuraavaksi tv-neuleeksi.

Teen Decimalia koossa S, käytössä 3,25 mm pyöröt. Jostain pitää vain taikoa vielä ainakin yhdet puikot ja saatava korjattua muinoin rikkoutuneet bambuiset saman koon puikot. Toivottavasti tämä neule sentään tulee valmiiksi tämän kevään/kesän aikana... Muistelen juuri nyt niitä monia monia neuleita, jotka edelleen makaavat tuossa käsityökorissani keskeneräisinä, parhaat odottavat jopa purkua.

Purkutuomiolle joutunevat, valitettavasti, sekä Vihervaarani että Sagittaria-huivi, jossa eivät silmukkamäärät enää täsmää vaadittua ja mielestäni käyttämäni lanka ei sovi siihen. Keksinen Dropsin Alpacalle myös muita käyttökohteita. Vihervaarani ainoa vika on, että se on muotoutumassa aivan liian isoksi. Harkinnan alla on, että teenkö sen valmiiksi ja lahjon itseäni pidempää, mutta laihempaa henkilöä. Neule on ollut niin nautittava tehdä, etten haluaisi sitä tuhota kokonaan.

Loppusuoralla oleva, viime kesänä aloitettu Tennessee-liivi, taas odottaa nappilistoja, jotka aion siihen pikimmiten tehdä – löysin juuri viikko sitten liiviin liittyvät muistiinpanot, joten viimeistely voi vielä onnistua..

Jännityksellä jäämme odottamaan jatkoa!



Ei kommentteja: