lauantai 19. tammikuuta 2008

RWC revisited

Elikäs speksejä
Specs below
Malli / Pattern: Reversible Winter Capelet (pdf)
Lanka/Yarn: Novita 7 Veljestä 2-kert/double, 1½ kerää/ skeins
Puikot/Needles: 7 mm circular

Martsulin kysymykseen vastaan että tein aloituksen ihan ohjeen mukaan (49 s), mutta tieheys oli tietty sen verran pielessä että kaula-aukko jäi vähän pienemmäksi kuin ojeessa, mutta ei tuo haitaa. Tarkoitus ottaa tuo kirjastossa istumislämmitimeksi ja sielä niskaa tai sormia palelee ensimmäisenä. Näin ratkaistaan sitten ainakin yks ongelma.

Martsuli asked in the last post's comments, how many stitches I had in the beginning. I only cast on 49 st as told in the pattern, but that way the neckline is smalle that in the original, but I don't mind it at all. This is my sitting in the library capelet and usually it's either my neck or my fingers that get cold first. So, at least one issue is solved now.


Lankaa meni kyllä yllättävän paljon. Näistä piti alunperin tulla miesten sukkia, mutta nätimpää toi lanka on näin =D Pehmeni kovasti pesussa, mutta pöllyää vieläkin. Toivottavasti se loppuu.

Miehekkeelle tein syksyllä sukat joita on jonkin verran jo pidetty metsästyssaappaissa, mutta eivät ne näytä vielä kärsineen hirveästi.

The yardage was quite a surprise, this needed more than I had anticipated at first. These skeins had a plan of becoming men's boot socks, but I think they're more presentable this way!! It did get softer in the treatment, but some lint is still in the air. I hope it'll go away.

I made socks for the BF out of this yarn (the same quality, I mean), and they've been in some hard usage (hunting boots..) and still look pretty good. I have moderately high hopes of the durability.

4 kommenttia:

Martsuli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Martsuli kirjoitti...

Hieno tuosta bolerosta tuli! Silloin kun jouduin viime vuonna juoksemaaan noissa luennoissa ja koulutuksissa enemmän kuin laki määrää niin huomasin, että siellä on tosi kylmää! Tämät bolero on onnen omiaan sinne saleihin. Itse ajattelin kokeilla vielä tällaisen tekemistä seiskaveikasta, mutta aloitussilmukoita laitan kyllä sitten enemmän.

Pikku pikku kirjoitti...

Nätti, ihana, mieki tahon! En vaan taho tehä enkunkielisellä ohjeella, luulen ettei mulla usko ja toivo ja kärsivällisyys riitä, hehe.

Hanski84 kirjoitti...

Martsuli, Kiitti! Itse ajattelin kokeilla tehdä kesäksi vaikka Bambusta tai muusta kesäisemmästä langasta vaaleana ja vaikka vähän pitsit tm. tekstuuria mukaan.

Relli, rohkeesti kokeileen ja blogistaniassa kyllä apuja löytyy jos tulee tenkkapoo